Kommer VPN-programvara sakta ner min dator?

Det skulle vara definitivt kanske. Här är saken: Förr i tiden, processen att kryptera och dekryptera paket skulle ta en vägtull på CPU-prestanda. De flesta nuvarande processorer är nu tillräckligt snabba för att de flesta kryptoalgoritmer kan köras utan större inverkan på processorprestanda.

Nätverksprestanda är dock en helt annan sak. Kom först ihåg att om du använder en VPN använder du den förmodligen på en offentlig plats. Den offentliga Wi-Fi-tjänsten kommer sannolikt att variera i prestanda någonstans mellan “meh” och oanvändbar. Så, bara det faktum att du är på distans arbetar på ett mediokert nätverk kommer att minska prestanda. Men sedan, om du ansluter till en VPN i ett annat land, anslutningen mellan länder är också sannolikt att försämra nätverksprestanda. Serverplatser är viktiga.

Min tumregel är att använda en inhemsk VPN och ansluta till servrar så nära min plats som möjligt. Som sagt, jag har haft bra nätter och dåliga nätter att få online. Under min senaste resa, fann jag de flesta hotell nätverk att bli oanvändbara efter ca 9: 00. Min teori är att många av gästerna tittade på Netflix på den tiden, helt igensättning hotellets rör.